Tuesday, August 5, 2008

P.F.A PRESS RELEASE


Την Πέμπτη, 17 Ιουλίου, η Κεντρική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών της Αλβανίας κοινοποίησε στον Δήμαρχο Χειμάρρας την απόφασή της με την οποία επικυρώνει έκταση οκτώ χιλιάδων στρεμμάτων γης στην περιοχή του Πανόρμου σε κάτοικο Τιράνων. Ο εν λόγω πολίτης κατάφερε με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνεννοημένη δικαστική απόφαση να του επιδοθεί έκταση η οποία ανήκει σε 150 διαφορετικές οικογένειες Ελλήνων Χειμαρριωτών. Ο Δήμαρχος Χειμάρρας, κος Βασίλης Μπολάνος, προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο του οποίου η απόφαση για το θέμα εκκρεμεί. Η Κεντρική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό της χώρας, προχώρησε σε αυτήν την απόφαση χωρίς να λάβει υπ' όψιν την εκκρεμή δικαστική απόφαση και με μάλλον ύποπτα κριτήρια.

Κάθε μέρα που περνά, γίνεται περισσότερο εμφανές ότι οι καταπατήσεις των δικαιωμάτων και οι πράξεις δίωξης του Ελληνισμού της Χειμάρρας έχουν μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου αφενός και τον αφελληνισμό της περιοχής εν τέλει. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα σε τι αποσκοπούν οι διώξεις τόσο κατά του δημάρχου της Χειμάρρας, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί με τα παράνομα συμφέροντα όσο και των κατοίκων της Χειμάρρας, μοναδικά εγκλήματα των οποίων υπήρξαν η εθνική τους καταγωγή και η άρνηση υποδούλωσης.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας καταδικάζει την μεθοδευμένη υφαρπαγή των περιουσιών των ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καταγγείλει την συνεχιζόμενη διαφθορά στους θεσμούς δικαιοσύνης της Αλβανίας και εκφράζει την αμέριστη της συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο ελληνισμό της Χειμάρρα.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέος Κόσμος" στις 5 Αυγούστου 2008

No comments: